Scholars affiliated with the College of Architecture are working to develop measures to reduce the health consequences of exposure to environmental hazards.  The scholars, who are part of the Texas A&M Superfund Research Center, are working in an area near the Houston Ship Channel.  

Research Center-affiliated students from the Department of Landscape Architecture & Urban Planning also developed an award-winning plan to increase “green” space and reduce flooding in a neighborhood that borders the ship channel and two other underserved Houston locations.  

See more details in an article by Wendee Nicole published in Environmental Health Perspectives, a monthly journal of environmental health research and news published with support from the National Institute of Environmental Health Sciences.

Richard Nira — rnira@arch.tamu.edu